Als klein meisje was ik al dol op dieren. Ik ben opgegroeid met katten, konijnen en kippen. Op mijn achtste kreeg ik mijn eerste eigen huisdier, een cavia genaamd Boefke. Toen ik twaalf was kregen we een Friese Staby en vanaf dat moment waren Nynke en ik onafscheidelijk. Tussen de middag en na schooltijd was ik altijd met haar op pad. Hele woensdagmiddagen bracht ik door in het bos en de speeltuin waar ik haar behendigheid leerde met behulp van de speeltoestellen.

Op de middelbare school werd mij duidelijk gemaakt dat ik beroepsmatig nooit iets met dieren zou kunnen doen omdat het allemaal vrijwilligerswerk was. Toen ik tijdens mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Werk stage liep als begeleider op een kinderboerderij kwam ik erachter dat er wel degelijk betaalde banen waren in de dierensector. Nadat ik SPW had afgerond ben ik de opleiding Dierverzorging gaan doen. Nadat ik hiervoor mijn diploma behaald had,  heb ik drie jaar gewerkt in dierenwinkels en tuincentra. Ik kwam erachter dat dit toch niet helemaal hetgeen was waar mijn hart lag.

Ik besloot de HBO opleiding Diermanagement aan het Van Hall Larenstein te volgen. Toen het moment van specalisatie aanbrak kon ik niet kiezen en koos er twee,  namelijk Companion Animal Management en Diergezondheid. Mijn stages heb ik op diverse plekken gedaan, van dierentuin tot dierenasiel. Tijdens deze studie heb ik de opleiding paraveterinair dierenartsassistent gevolgd waardoor ik in diverse praktijken stage heb gelopen. Ook heb ik de cursus HKB (honden en kattenbesluit) afgerond.

Tijdens mijn opleiding heb ik ontzettend veel ervaring opgedaan en kennis mogen maken met diverse organisaties in het werkveld.
Zo kwam ik in aanraking met de Dierenbescherming en heb ik de opleiding tot afdelingsinspecteur gevolgd. In deze vrijwillige functie onderzoek je meldingen met betrekking tot dieren en probeer je door middel van educatie en controles het welzijn van het betreffende dier te verbeteren. Dit werk doe ik nog steeds met veel plezier.
Ook heb ik veel voor de zwerfdieren mogen doen, ik ben beheerder geweest van twee asielen waar ik beide drie jaar heb gewerkt. De buitenlandse zwerfdieren probeer ik te helpen, samen met een dierenarts,  door middel van sterilisatieprojecten. Daarnaast vang ik af en toe een hondje uit Griekenland op om dit hondje de kans op een gouden mandje te geven.
Ik heb met ontzettend veel verschillende hondenrassen gewerkt en veel geleerd van deze asiel/pension honden.
Door al deze activiteiten heeft mijn studie nogal wat vertraging opgelopen maar uiteindelijk is het goed gekomen en heb ik mijn diploma behaald.

Samen met mijn vriend en onze huisdieren woon ik in Drachtstercompagnie.
Of ik nu thuis werk of op pad ben, onze honden Bandit, Fenna en Castor zijn altijd bij me. Samen met onze katten, papegaaien en kippen vormen ze mijn persoonlijke testteam. Of het nu om speelgoed, voeding of accessoires gaat, ze staan altijd voor me klaar om hun deskundig oordeel te vellen. De meeste testresultaten zijn terug te vinden op mijn Facebookpagina in de vorm van filmpjes of foto's.

Bijna al onze huisdieren zijn herplaatsers,  zo ook ook onze Mechelse Herder Fenna. Ze heeft een rotleven gehad en was dan ook zwaar getraumatiseerd. Ze was bang voor de hele wereld en haar beste verdediging was meteen de aanval in gaan. Naast dat het ontzettend zielig voor haar was, stelde men het uiteraard niet erg op prijs. Het was soms ook heel gevaarlijk als het om bijvoorbeeld een vrachtwagen ging. We hebben samen keihard gewerkt, veel moeilijke momenten gehad maar gelukkig meer successen behaald.
Ik ben ontzettend trots op mijn meisje en ze is een geweldige hond. Dit is ook de reden dat mijn vriendinnetje model heeft gestaan voor mijn logo, als een vrije blije hond zoals we haar thuis kennen.

Doedels Dierenservice ben ik in juni 2014 gestart en de keuze voor een eigen bedrijf was voor mij als vanzelfsprekend. Dieren zijn mijn lust en mijn leven en ik kan me geen leven zonder dieren voorstellen. Ik probeer dan ook onze huisdieren een geweldig leven te geven door ze goede voeding voor te schotelen, veel met ze te ondernemen en te zorgen dat ze ook uitdagend speelgoed hebben. Het is super om dit ook voor andere huisdieren te mogen betekenen. Ik vind het geweldig om te merken hoe blij de huisdieren van mijn klanten worden als ik leuke en lekkere spullen voor ze kom brengen. Daarnaast mag ik elke dag met mensen om gaan die net zo dol op hun huisdieren zijn als ik, iets leukers is er toch niet!
Ook de speurtocht naar nieuwe artikelen is een feestje, elke keer als de postbode een pakket komt bezorgen voelt als pakjes avond. Tot nu toe heb ik me nog geen moment verveeld en ik heb het vermoeden dat dit in de toekomst ook niet zal gebeuren!

Sinds de zomer van 2016 ben ik vrijwilliger geworden bij Stichting Dierencentrum Friesland in Drachtstercompagnie. Het werken met de thuisloze honden bleef toch trekken en ik besloot twee dagen per week vrijwilligerswerk te doen. Al snel bleek dat twee dagen veel te weinig was en inmiddels werk ik er zeven dagen per week. Het grootste gedeelte van de aanwezige honden komt oorspronkelijk uit het buitenland. Wij zetten ons als stichting voornamelijk in voor de honden die, eenmaal in Nederland., tussen wal en schip dreigen te vallen. Adoptanten hebben deze honden vaak op een foto uitgezocht en eenmaal in hun nieuwe huis gekomen blijken ze niet geschikt te zijn voor de thuissituatie. Helaas geeft de betreffende stichting vaak niet thuis en de honden kunnen nergens terrecht. Deze honden worden vaak niet begrepen en krijgen regelmatig zelfs de stempel euthanasie. Dit is natuurlijk verschrikkelijk en voor ons de uitdaging om deze honden te leren omgaan met het Nederlandse leven en zo weer adoptieklaar te krijgen.
In december heb ik op het terrein van Stichting Dierencentrum Friesland mijn showroom geopend waardoor ik het asielwerk en mijn bedrijf heel mooi kan combineren. Mijn dagen zijn nu veelzijdiger dan ooit; ik maak kennels schoon, train de asielhonden, assisteer de asieldierenarts, geef les, sta in mijn winkel, adviseer klanten, puzzel met honden van klanten en alles wat daar tussenin zit.
Kortom is doe alles wat ik leuk vind!

Diny Doedel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doedels Dierenservice

  • Gespecialiseerd in natuurlijke voeding, ondersteunende supplementen en duurzaam en uitdagend speelgoed;
  • Producten zijn getest door eigen huisdieren
  • Betrouwbaar en eerlijk advies
  • Gratis persoonlijke begeleiding voor klanten
  • Nauwe samenwerking met deskundigen op het gebied van voeding, gedrag, gezondheid en welzijn.

Tips, trucs en nieuwtjes

Af en toe leuke tips, trucs en nieuwtjes ontvangen? Meld u dan nu aan!
Aanmelden
© 2014 - 2021 Doedels Dierenservice | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel